Activiteiten

DIESEL EN SLIB UIT GRONDWATER VERWIJDERD MET FILTRATIETOEPASSING

Projectomvang

Verwijdering van dieselfilm uit grondwater

Klant

Wessex Engineering & Construction Services (WECS)

Sector

Openbare werken en weg- en waterbouwwerken

#02

Achtergrond

Tijdens de installatie van een stalen buis van 30 inch in een waterzuiveringsstation in Christchurch (Dorset, VK) stootte WECS op diesel en slib in het grondwater op een diepte van ongeveer 1,5 m. Voordat het water naar een bebost gebied op het terrein werd afgevoerd, moest de zware dieselolie worden verwijderd.

Materieel

  • Standaardtank van 70 m³
  • Lekopvangsysteem
  • Slangbruggen
  • BF1500L filtereenheden

Resultaat

Het team van Rain for Rent International gebruikte de filtertestkits op het terrein met watermonsters van de bron om de juiste toepassing van filtereenheden te bepalen, en vertrouwde op de expertise van de filtratiespecialist van Rain for Rent USA. Dit bespaarde de klant tijd en geld en hielp ervoor te zorgen dat het systeem zou werken zoals verwacht.

Hoofdpunten

Rain for Rent International leverde opslagtanks van 70 m³ en filtratie-eenheden om materialen op te vangen en te scheiden, zodat het afgevoerde water vrij was van verontreinigingen. Om de verontreiniging tot een aanvaardbaar niveau te verwijderen, gebruikte het team 50-micron zakken en olieabsorberende zakken. Selwood, de grootste verhuurder van pompen in het Verenigd Koninkrijk, leverde vier 6-inch pompen en twee slibkisten om het water door de toepassing te pompen.

Feedback van de klant

De klant was erg blij met het resultaat van de filtereenheden aangezien het afgevoerde water geen slib of dieselresiduen bevatte.

Over Rain for Rent

Rain for Rent is een toonaangevende leverancier van veilige en betrouwbare tijdelijke vloeistofbehandelingsoplossingen, waaronder tanks, filtratiesystemen en lekopvangsystemen.

Het bedrijf staat bekend om zijn systeemtechnische expertise en zijn vermogen om complexe opdrachten kosteneffectief aan te pakken.

Rain for Rent is een familiebedrijf, is sinds 1934 actief en staat vanuit meer dan 70 locaties ten dienste van klanten in de Verenigde Staten, Canada en het Europa.